Asigurarea CASCO este un subiect cunoscut în lumea conducătorilor auto cu experiență, iar pentru cei mai puțin familiarizați cu acest termen, este momentul să descoperi de ce ar trebui să ai o poliță CASCO. Echipa Boom Car Service este aici pentru a-ți dezvălui toate detaliile și avantajele acestei asigurări.

Polițele CASCO fac parte din categoria asigurărilor facultative, ceea ce înseamnă că nu ești obligat legal să o deții. Cu toate acestea, această asigurare oferă o protecție completă și optimă atât mașinii tale, cât și ție ca șofer.

Accidentele pot apărea în cele mai neprevăzute momente, fie din vina ta, fie din cauza altor participanți la trafic sau a unor evenimente naturale, și pot implica cheltuieli semnificative pentru reparații. Polița CASCO vine în ajutorul tău, eliminând grija financiară și asigurându-te că orice problemă se va rezolva fără stres.

Atunci când ai o poliță CASCO, în cazul unor daune sau chiar a furtului mașinii tale, compania de asigurări va acoperi costurile reparațiilor, cu condiția ca vehiculul să fie în regulă din punct de vedere legal (cu polița CASCO valabilă și inspecția tehnică periodică în termen). Astfel, polița CASCO te poate salva de cheltuieli neașteptate și de bătăi de cap, mai ales dacă știi cum să alegi o poliță potrivită pentru tine.

În general, orice companie de asigurări oferă acoperire pentru următoarele riscuri:

Avarii: Ciocniri, zgârieturi, lovituri, răsturnări, căderi în apă sau prăpastie, daune cauzate de obiecte căzute pe mașină, incendii, explozii, prăbușiri sau alunecări de teren, avalanșe de zăpadă, coliziuni și zgârieturi provocate de alte mașini.

Acte de vandalism: Polița CASCO acoperă pagubele produse de vandali, chiar dacă aceștia nu pot fi identificați.

Fenomene naturale: Inundații, grindină, ploi torențiale, furtuni, uragane, cutremure și trăsnete sunt toate riscuri acoperite de CASCO.

Furt: Atât furtul complet al mașinii, cât și furtul unor părți componente ale acesteia sunt incluse, la fel și tentativele de furt.

Exista avantaje daca faci casco?

Un alt avantaj pe care îl oferă o societate în cadrul polițelor CASCO este serviciul de asistență rutieră. Dacă te afli într-o situație în care nu mai poți continua călătoria cu mașina, un specialist îți va acorda asistența necesară.

Acest serviciu poate include depanarea, tractarea mașinii, transportul tău și al pasagerilor la destinație, cazarea la hotel, transportul cu taxiul, înlocuirea temporară a autovehiculului și plata promptă a despăgubirilor.

La fel cum îți protejezi și asiguri celelalte bunuri importante din viața ta, mașina ta merită să fie protejată. O poliță CASCO de calitate îți oferă stabilitate și confort pentru a pleca la drum fără griji. Este o investiție în siguranța ta și a mașinii tale, asigurându-te că vei face față cu încredere oricăror situații neprevăzute de pe drumurile noastre.

Ce este o asigurare CASCO?

Asigurarea CASCO reprezintă un tip de asigurare facultativă prin intermediul căreia proprietarul unui vehicul avariat sau furat poate primi despăgubire din partea unei companii de asigurări.

Este important să știi că asigurarea CASCO este opțională, ceea ce înseamnă că nu există o obligație legală pentru proprietarii de vehicule de a încheia acest tip de poliță. Cu toate acestea, dacă mașina este deținută printr-o societate de leasing, aceasta este obligată să aibă o poliță CASCO în vigoare.

Ce inseamna Full CASCO?

Full CASCO este o formă extinsă a asigurării CASCO pentru autovehicule, care acoperă o gamă mai largă de daune, indiferent dacă acestea se produc pe teritoriul României sau în străinătate.

În varianta de bază, asigurarea auto CASCO oferă protecție doar pentru un set limitat de daune, care trebuie să se producă în interiorul țării.

Pentru a afla cu precizie ce presupune acoperirea oferită de o poliță full CASCO, este necesar să soliciți o ofertă de la o companie de asigurări specializată, deoarece beneficiile pot varia.

Prin intermediul acestei polițe extinse, poți asigura riscuri suplimentare, cum ar fi avaria totală a vehiculului, și vei avea liniștea că ești protejat în timpul călătoriilor în străinătate, deoarece vei primi despăgubiri pentru eventualele daune produse în afara granițelor țării.

Ce inseamna CASCO cu franșiză

CASCO cu franșiză reprezintă o variantă de asigurare auto în care o parte din costurile despăgubirii pentru daunele suferite de mașină este suportată direct de către proprietarul autovehiculului, și nu de către compania de asigurări. Această sumă poate fi fie o sumă fixă, fie un procent din valoarea totală a daunei sau din valoarea asigurată.

Atunci când optezi pentru o poliță CASCO cu franșiză, vei observa că primele de asigurare sunt mai reduse în comparație cu o poliță CASCO fără franșiză.

Cu toate acestea, în cazul producerii unor daune, vei fi responsabil pentru plata sumei de franșiză, în funcție de gravitatea pagubei, așa cum este specificată în contract.

Chiar dacă ești un șofer prudent și crezi că riscul de a fi implicat în accidente este scăzut, un eveniment nefericit poate interveni în orice moment, aducând cu el cheltuieli neprevăzute care pot fi dificil de acoperit.

Intrebari frecvente despre asigurarea CASCO

De ce variază prima de asigurare CASCO?

Prima de asigurare CASCO variază anual în funcție de mai mulți factori, cum ar fi valoarea și echiparea vehiculului, vechimea acestuia, starea sa generală, istoricul accidentelor anterioare, cuantumul franșizei, precum și calitatea de persoană fizică sau juridică a proprietarului.

Este franșiza o condiție obligatorie în asigurarea CASCO?

Franșiza poate fi obligatorie în cazul autovehiculelor de lux sau foarte scumpe, deoarece costurile reparațiilor pot fi semnificative pentru asigurători. De asemenea, unele companii pot impune franșiza șoferilor cu vârste sub anumite limite, considerându-i cu un risc mai mare de a implica în accidente.

Există excepții de la acoperirea asigurării CASCO?

Da, fiecare companie de asigurări poate stabili în contractul de asigurare condiții în care nu va acoperi daunele autovehiculului. De exemplu, în unele circumstanțe, asigurarea poate să nu acopere daunele dacă mașina a fost lăsată neasigurată sau descuiată.

Cum pot deschide un dosar de duna cu casco? Ce acte sunt necesare?

Pentru a deschide un dosar de daună cu asigurarea CASCO, urmați acești pași generali și asigurați-vă că aveți documentele necesare pregătite:

  1. Contactați compania de asigurări: În primul rând, trebuie să luați legătura cu compania de asigurări la care aveți încheiată polița CASCO. Acest lucru poate fi făcut prin telefon sau online, folosind platforma online a asigurătorului, dacă este disponibilă.
  2. Notificați dauna: Comunicați companiei de asigurări despre evenimentul care a dus la daunele la mașină. Este important să faceți această notificare cât mai curând posibil, de obicei în termen de 24 de ore de la momentul în care a avut loc evenimentul.
  3. Completează formularul de notificare a daunei: Compania de asigurări vă va solicita să completați un formular de notificare a daunei. Acesta poate fi disponibil online sau vi-l poate fi furnizat de un reprezentant al companiei. Formularul de notificare va conține informații detaliate despre eveniment, inclusiv locul și data acestuia, descrierea daunelor și orice alte informații relevante.
  4. Furnizați documente și informații: Compania de asigurări vă va solicita să furnizați anumite documente și informații, care pot include următoarele:

Orice alte documente cerute de compania de asigurări.

  1. Contactarea unui centru de daune auto: Compania de asigurări poate trimite un expert de daună pentru a evalua daunele. Colaborați cu acest expert și furnizați toate informațiile și documentele solicitate.
  2. Așteptați decizia companiei de asigurări: După ce ați furnizat toate documentele și informațiile necesare, compania de asigurări va analiza dosarul de daună și va lua o decizie cu privire la acoperirea și despăgubirea daunelor.

Este important să citiți cu atenție polița CASCO pentru a înțelege în ce condiții sunt acoperite daunele. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la procesul de despăgubire, contactați compania de asigurări sau consultați cu un expert în asigurări pentru asistență suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *